• Külföld
Faktor

Ez az egyetlen megoldás, ha kitör a harmadik világháború

A milliárdos üzletember, Elon Musk szerint a Holdon és Marson létrehozott bázisok menthetik meg az emberiséget.

Elon Musk amerikai üzletember szerint a Holdon és a Marson kialakított bázisok segíthetnek megóvni az emberi civilizációt és felgyorsítani annak újjászületését a Földön egy esetleges harmadik világháború esetén.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A SpaceX és a Tesla vállalat tulajdonosa a texasi South by Southwest (SXSW) fesztivál meglepetésvendégeként beszélt arról vasárnap, hogy "van némi lehetőség" egy újabb sötét középkorra az emberiség történetében, különösen "ha bekövetkezik egy harmadik világháború".

EZT IS AJÁNLJUK:

  "Biztosítani akarjuk, hogy legyen valahol elegendő magja az emberiségnek ahhoz, hogy visszahozza a civilizációt és lerövidítse a sötét korszakot" - mondta a milliárdos üzletember, hozzátéve, hogy úgy véli, nagyon fontos lenne egy olyan Hold- és Marsbázis, amely segíthetne regenerálni az életet itt a Földön.

  Musk arról is beszélt, hogy a SpaceX bolygóközi űrhajójának tesztrepülései már valószínűleg 2019 első felében megkezdődhetnek. Tavaly azt mondta, hogy az első marsi landolásokat 2022-re tervezik.

  A vállalat február elején, a floridai Cape Canaveralról indította útnak új óriásrakétáját, amely egy Tesla gépkocsit is magával vitt, hogy Nap körüli pályára állítsa, bizonyítva a rakétakísérlet sikerét és reklámozva Musk vállalatait.

  A kocsi a Nap körül elliptikus pályára állt, a csillagtól nagyjából akkora távolságra, mint a Mars - írja az MTI.

  Kommentek:

  Top 16