• Politika
Faktor

Elnézést kért a polgármester

Huszár Gábor, Szentgotthárd fideszes polgármestere hétfőn közleményben kért elnézést "egy bizottsági ülésen nem a nyilvánosságnak szánt, a vita hevében szerencsétlenül megfogalmazott, kellőképpen át nem gondolt" mondata miatt.

"A legtávolabb állt és áll tőlem, hogy bárkit, különösen a zsidó vallású embereket megbántsam. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket a feltételes módban elhangzottakkal megsértettem. A történteket végtelenül sajnálom" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményben a polgármester. Huszár Gábor, a szentgotthárdi képviselő-testület egyik bizottságának ülésén úgy fogalmazott: "a párizsi események mögött nagy valószínűséggel a zsidó állam állhat, amely a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni". A polgármester ezt egy november 16-án arról folytatott bizottsági vitában jelentette ki, amelynek során arról kívánta meggyőzni képviselőtársait, hogy "ne menjenek ellen a kormány terveinek, miszerint Szentgotthárdon egy 250 konténerből álló tábort szeretne telepíteni a Bevándorlási Hivatal" - állítja a kijelentést nyilvánosságra hozó LMP. Sajtóértesülések szerint azóta tisztázódott, hogy nem lesz semmiféle konténertábor Szentgotthárd határában. Az izraeli nagykövetség hétfőn közleményben ítélte el a polgármester azon kijelentését, amelyben azzal vádolja Izraelt, hogy a párizsi terrorakciók mögött áll.

Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője pedig újságírói kérdésre válaszolva közölte: a polgármester magánvéleményének adott hangot, nem fogadják el a nyilatkozatát, annak semmi köze a Fidesz álláspontjához. Kijelentette: a Fidesz elítél mindenfajta terrorizmust.

Top 0