• Sport
Faktor

"Elment a csillagunk" - edzés közben halt meg a 17 éves magyar sportoló

Az édesanya szerint gyakorlás közben megfojtották Györgyöt.

A Rózsa család 18 hónap után is képtelen feldolgozni, hogy örökre elveszítették fiukat, a 17 éves Györgyöt. A fiatalnak mindene volt a birkózás. Édesanyja állítja: gyakorlás közben fojtották meg Györgyöt.

Henriett és férje arra tették fel az életüket, hogy kiderítsék, pontosan mi vezetett a tragédiához - írja a Blikk.

Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor 2017. január 23-án megcsörrent a telefonom. A kijelzőn a fiam edzőjének neve villogott. Azt mondta a tréner, hogy azonnal menjünk, mert a gyerekemet most élesztik újra. Percek alatt ott voltunk: én a lábát, az apja pedig az arcát fogta. Közben a mentősök az életéért küzdöttek majd két órán keresztül, sajnos, hiába. A kórházba még bevitték, de tudtuk, hogy nincs remény: elment a csillagunk!

– mondta az édesanya. A szülők úgy gondolják, gyermekük halálát egy úgynevezett „vasgyári fogás” okozta, amelyet halála előtt gyakorolt egy, a klubhoz újonnan érkezett társával.

Ez egy veszélyes elem, többször felülvizsgálták. Az akkor ott lévők közül többen jelezték, hogy a gyerek az új fiúval ezt csinálta a tragédia előtt. A boncolási jegyzőkönyvben is az áll: a nyak leszorítása folytán fellépő reflexes szívhalál következtében halt meg. A klubnál azt mondták, pihenőt tartottak, amikor észrevették, hogy a fiam nem mozdul

– idézte fel az anya. A rendőrség tanúkat hallgatott meg, ám eljárás – feljelentés hiányában – nem indult.

A szülők most feljelentést tettek. A főügyészség első fokon elutasította, ám másodfokon elrendelte a nyomozást

– mondta dr. Lichy József ügyvéd.

A „vasgyári fogás” azt jelenti, hogy az egyik versenyző a másikat a földre szorítja, és ebben a helyzetben az ellenfél karját annak nyakához szorítja hozzá. Ezáltal egy harcra és védekezésre képtelen fizikai állapotot idéz elő.

Kommentek:

Top 0