• Krimi
Faktor

Embertelen dolgok történtek a kórházban, a főorvos felelős az emberek halálért

A legtöbb rejtélyes körülmények közt elhunyt betegnek meghamisították a halotti bizonyítványát.

Gyanús halálesetek miatt tartóztatták le az ukrajnai Szumi megyei pszichiátriai kórház főorvosát, akiről azt feltételezik, hogy halálra kínozta vagy kínoztatta a betegeit. A doktornőt azután gyanúsították meg, hogy a helyi ügyészség elrendelte öt beteg holttestének exhumálását. Ekkor derült ki, hogy a 34 és 69 év közötti betegek halálának okát meghamisították. A halotti bizonyítványuk alapján szívbetegségben vesztették életüket, de aztán kiderült, hogy valójában nem is boncolták fel őket.

A betegeket valójában halálra kínozták. (Képünk illusztráció.)

A betegeket valójában halálra kínozták. (Képünk illusztráció.)

A most elvégzett törvényszéki kórbonctani vizsgálat szerint valamennyien kezeletlen, gennyes tüdőgyulladásban hunytak el. Betegségük attól alakult ki, hogy sok ideig egy hideg szobába voltak bezárva. 

Időközben egy hatodik holttest is előkerült: az ő halálát mérgezés okozta, valamint az, hogy az összes bordája össze volt törve, a koponyája bezúzva. Valamennyi sérülését napokkal a halála előtt szenvedte el - írja a helyi lapokra hivatkozva az Origo.

A rendőrség előzetesbe tette a kórház főorvosát. A nyomozást kiterjesztették az orvosnő ismerősi körére és kollégáira is, akiknek szintén köze lehetett az embertelen kínzásokhoz. Azt nem tudni, hogy mi volt a gyilkosságsorozat indítéka.

Kommentek:

Top 0