• Sport

Elmarad egy belga bajnoki a terrorveszély miatt

A belga labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában elmarad a Lokeren-Anderlecht meccs, mert a liga állítása szerint nem tudják garantálni a játékosok és nézők biztonságát.

Fotó: Europress - VIRGINIE LEFOUR / BELGA / AFP

Fotó: Europress - VIRGINIE LEFOUR / BELGA / AFP

Lokeren 75 kilométerre található Brüsszeltől, de a város polgármestere úgy döntött, hogy elhalasztják a Lokeren-Anderlecht meccset a terrorveszély miatt. A hétvégén több bajnoki meccset is rendeznek Belgiumban, de egyelőre arról nincs hír, hogy máshol is halasztanának. Tegnap egy meccset le is játszottak, a Gent 5-0-ra nyert a Westerlo ellen.

A párizsi terrortámadás miatt elkövetői közül többen Belgiumban laktak, ezért az országban magas a terrorveszély. Emiatt minden meccsen megemelték a biztonsági szintet, több helyen is fegyveresek ügyelnek a meccsek biztonságára.

A belga fővárosban nem rendeznek a hétvégén meccset, így Brüsszelben nem gyűlhetett össze nagyobb tömeg a hétvégén. Emiatt a legnépszerűbb belga csapat, az Anderlecht meccse tűnt a legkockázatosabbnak. Az Anderlecht az egyetlen brüsszeli csapat a belga bajnokságban.

A kockázat miatt a Lokeren segítséget kért Brüsszeltől a meccs lebonyolítására. A magas fokú terrorveszély miatt Brüsszel nem tudott embereket küldeni Lokerenbe.

- írja a belga bajnokság holnapja egy közleményben, hogy miért is marad el a meccs.

Korábban a Belgium-Spanyolország válogatott meccset sem játszották le a terrorveszély miatt, erről itt írtunk részletesebben. A Németország-Hollandia meccset szintén hasonló okok miatt törölték.

Ahogy korábban beszámoltunk róla jövő hétvégén Belgiumban rendezik a Davis-kupa döntőjét is, egyelőre úgy tűnik, hogy nem halasztják el az eseményt.

Top 0