• Külföld
Faktor

Elloptak a kocsmából egy emberi lábujjat

A mumifikálódott emberi ujj egy ital alapja volt, de valaki ellopta.

Hatalmas a harag a kanadai Yukonban elterülő Dawson Cityben, és különösen ikonikus kocsmájában, a Downtown Hotel bárban. Egy enyveskezű vendég elemelt onnan egy mumifikálódott, emberi lábujjat, ami a helyet világhírűvé tevő Sourtoe (Keserűlábujj) koktél egyik elengedhetetlen alapanyaga.

Az ital meglehetősen egyszerű: egy adag whisky, amiben az emberi lábujj úszik. A szabály szerint, ihatod gyorsan, ihatod lassan, de a lábujjnak mindenképpen meg kell érintenie az ajkaidat.

A legenda szerint, valamikor az 1920-as években, a rumkereskedő Linken fivéreket elkapta egy szörnyű hóvihar az erdőben. Louie véletlenül belelépett egy jeges pocsolyába és teljesen beázott a cipője. Mire a testvérek végre visszataláltak a faházukhoz, Louie jobb lábfején majdnem teljesen lefagyott a nagylábujj. Otto, hogy megakadályozza a teljes végtag elüszkösödését, fogta a baltáját, és lecsapta vele a lábujjat. Aztán, hogy maradjon valami emlék a borzalmas éjszakáról, a baltával amputált lábujjat egy alkohollal töltött befőttes üvegbe tette. Ezt az üveget találta meg állítólag jó ötven évvel később, 1973-ban Dick Stevenson kapitány egy elhagyatott erdei faházban. Az ő fejéből pattant ki a Sourtoe koktél ötlete, illetve egy exkluzív klubé, amelyiknek csak az lehet tagja, aki szabályosan lehajtott egy adagot a lábujjas italból.

A Dowtown Hotelben azóta több lábujj is megfordult már a vendégek poharában. Mostani közleményükben azt írják, hogy bár van még néhány lábujjuk talonban, nagyon szeretnék visszakapni az ellopott darabot is, mert a pótlása meglehetősen nehéz. A most ellopott testrészt például egy férfi adományozta a bárnak, akinek műtétileg távolították el a lábujját. Az adományozó aztán hat hónapig tartósította sóban a testrészt, mielőtt átadta volna a bárban - írta a 24.hu.

Kommentek:

Top 0