• Külföld
Faktor

Ellopta Luc Besson francia sztárrendező egy hollywoodi film alapötletét - a bíróság elítélte

Elítélte a párizsi bíróság Luc Besson francia sztárrendezőt, mert ellopta egy amerikai film alapötletét. 80 ezer eurót kell fizetnie.

Luc Besson - fotó: Europress / Frazer Harrison - Getty Images

Luc Besson - fotó: Europress / Frazer Harrison - Getty Images

Nem először mondják, hogy Luc Besson egy filmjének alapötletét valaki mástól lopta. Tíz évvel ezelőtt egy házaspár jelentette fel, mert szerintük Besson a Colombina című akciófilmje az ő "Orchidea fantomja" című filmjük közönséges másolata. Most viszont a bíróság el is ítélte Luc Bessont, mert egy ismert hollywoodi filmből vette az alapötletet.

New York 1997. Ez John Carpenter a saját idejében világhírű filmjének címe. 1981-ben forgatta. Lock Out (magyar címén A titok nyitja) - ez pedig Luc Besson 2012-es filmje. Ez is amerikai film, de Luc Besson írta és ő volt az egyik producer is. A szintén a jövőben játszódó film elég nagy siker volt, 20 millió dollárba került, de ennél jóval több bevételt hozott. Most Luc Bessonnak 80 ezer eurót kell fizetnie, mások mellett magának John Carpenternek. A párizsi bíróság ugyanis azt állapította meg, hogy plágiumról van szó. A Liberation úgy tudja, hogy Luc Besson fellebbez a döntés ellen.

Top 0