• Krimi
Faktor

Ellopta az önkéntes a megégett arcú kislány pénzét

Letartóztatták a 41 éves Kimberly Bradfordot, aki 1300 dollárt is meghaladó készpénzt és ajándékutalványt lopott el Safyre Terry-től. A nyolc éves kislány, akinek a teste 75%-a megégett egy lakástűzben, karácsony előtt lett híres az interneten: azt kérte az emberektől, hogy küldjenek neki képeslapokat.

Safyre Terry 2 éve sérült meg, amikor valaki rájuk gyújtotta a házukat. Három testvére és apja meghaltak a tűzben, ő megmenekült. Safyre 2015 decemberében a képeslapokból szeretett volna karácsonyfát építeni. A Facebookon közzétett kérése azonban hamar eljutott a világ minden tájára, így végül több, mint egymillió levelet kapott, többek között az Obama-családtól, Katy Perry-től és Beyonce-tól is. A levelek mellett sokan ajándékokat is küldtek a megégett arcú kislánynak – írja az ABC News.

Kimberly Bradford a Safyre Angyalai szervezetnél önkénteskedett. A feladata az volt, hogy elküldje a képeslapok feladóinak a kislány válaszleveleit. A Rotterdam Rendőrkapitányság szerint a szervezet kereste fel őket azzal, hogy gyanújuk szerint valamelyik önkéntes lop. Annak ellenére, hogy minden önkéntesnek megmondták, hogy ne vigyék haza a leveleket, Bradford otthonában több láda levelet találtak, valamint 800 dollár készpénzt és 550 dollár értékű ajándékkártyát. Azt azonban a rendőrség állítása szerint nem tudja kinyomozni, hogy a nő több pénzt is lopott-e.

A nő tárgyalására március 10-én kerül sor. A rendőrség tovább folytatja a szervezeten belül a nyomozást, és nem zárták ki azt sem, hogy további letartóztatásokra is szükség lesz.

Top 0