• Krimi

Ellopta a biciklit, elitta az árát

A rendőrség egy bejelentés alapján tudta azonosítani azt az 57 éves békéscsabai férfit, aki még januárban lopott el egy biciklit, amelyet akkor a közeli kocsmában adott el. Egyből elszórakozta a pénzt.

A férfi január végén, Békéscsabán, a Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza előteréből lopta el a lezárt biciklit. A rendőrök az előtérben lévő kamera felvételét lefoglalták, és a helyiek segítségét kérték a férfi azonosításában. Egy férfi telefonált a „Telefontanú” ingyenesen hívható számra, és néhány információt mondott a keresett tolvajról. A nyomozók ez alapján megtalálták a férfit.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az 57 éves tolvajt hétfőn kihallgatták, ekkor elismerte, hogy ő vitte el az előtérből a lezárt biciklit. Lefeszítette a lakatot és egy közeli kocsmába ment vele, ahol eladta, a pénzt pedig szórakozásra költötte. A rendőrök házkutatást tartottak nála, és még egy biciklit találtak, amelyet szintén januárban lopott el egy békéscsabai bevásárlóközpont parkolójából.A kihallgatáson azt is elismerte, hogy februárban is lopott. Betört egy békéscsabai iskola tanműhelyébe, elvitte az ott tárolt pénzt, és néhány nap alatt elszórakozta.

A rendőrök lopás miatt folytatnak eljárást a férfi ellen, akit őrizetbe is vettek – írja a police.hu.

Top 0