• Külföld
Faktor

Könnyfakasztó csoda: 3 év után került elő az eltűnt kutya

3 évvel később kapták meg a gazdái Ladybirdöt, akit 2735 kilométerre találtak meg, borzalmas állapotban.

A Staffordshire terrier egy narkolepsziás, rohamokkal küzdő nő hű támasza volt, speciális kiképzésen esett át, hogy megkönnyítse az asszony életét. Mikor az austini nő az utcára került, Ladybird vele maradt, sokszor ő tolta a kerekesszékét is - írja a New York Post.

Mikor a nő megtudta, hogy rövidesen meg fog halni, megkérte barátait, Sharon Hendersont és a médiában csak "Miss Jane" néven szereplő nőt, hogy gondoskodjanak majd Ladybirdről. Ám még mielőtt a nők magukhoz vehették volna a kutyát, egy férfi pórázt kötött az állatra, és eltűnt vele.

3 évig semmi hír nem érkezett Ladybirdről, de egy hónapja egy portlandi állatorvosi rendelő telefonált Hendersonnak, hogy megtalálták a kutyát, és a nyakában lévő chip segítségével beazonosították a jogos gazdáit is.

A kutya azonban borzalmas állapotban volt: az őt elraboló férfi meghalt, a magára maradt Ladybird pedig kóbor állattá vált, annyira lefogyott, hogy a bordái szinte átbökték a bőrét, nem tudott lépcsőzni, az evés hiánya miatt elhaltak a rágóizmai, és meg is süketült. Előbb menhelyre került, majd Hendersonék vették magukhoz, 3 évvel az eredeti beköltözése után. Bár Ladybird nyomorban töltött hónapjainak nyoma már sosem fog elmúlni, szerető gazdái körében a kutya egészen felépült, és újra boldog életet él.

Kommentek:

Top 0