• Belföld
Faktor

Ellepték a hideg elől menekülő denevérek a nyíregyházi könyvtárat

Hideg elől menekülő denevérek szállták meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár épületének egyik termét.

Tomasovszki Anita, a könyvtár igazgatója szerint a denevérek a könyvtár harmadik emeletén, a gyerekjátszóként működő úgynevezett Csirip-tanyát lepték el. A denevérek valahol rést találtak az épületen, és az éjjeli mínusz 5 fok alatti hideg elől bújva húzták meg magukat a gyerekkönyvtári részen.

Az intézményvezető az MTI-nek azt mondta, hogy mivel a denevérek védett állatok, ezért az is felmerült, hogy ottmaradhatnak önkényesen elfoglalt helyükön. De mivel tartottak az egészségügyi kockázattól, ezért végül elvitték őket a könyvtárból. Speciális állatmentők gyűjtötték be a 43 denevért, majd biztonságos telelőhelyre vitték őket.

Illusztráció: Wikipedia

Illusztráció: Wikipedia

     A denevérek valószínűleg a város északi részén lévő Sóstói-erdőből költözhettek be a könyvtárba. A 370 hektáros fás területen ugyanis nagy denevérpopuláció él az évszázados fák odvaiban.

Korábban a denevérekkel kapcsolatban arról írtunk, hogy egy ausztrál nő azért varr puha, védelmező pólyákat, hogy az árva kisdenevérek anyjuk nélkül is megfelelően fejlődjenek.

Top 0