• Krimi
Faktor

Ellenőrizte a pénzt az álrendőr, aztán el is lopta

A rendőrök keresik azt a férfit, aki rendőrnek adta ki magát, majd több mint százezer forint pénzt lopott egy külföldi pártól.

A férfi még február 18-án Budapest V. kerületében, a Váci utcában lépett akcióba. Megállított egy külföldi házaspárt, azt mondta, hogy rendőr, és szeretné ellenőrizni a náluk lévő pénzt.

Az idős asszony nem ismerte a magyarországi szokásokat, azt hihette, hogy az ilyen ellenőrzések teljesen hétköznapiak, és átadta a nála lévő összes pénzt. Az álrendőr alaposan megnézte, megtapogatta a bankjegyeket, majd visszaadta a köteg pénzt, és megnyugtatta a turistákat, hogy a pénzük valódi. Annyira valódi volt, hogy az álrendőr el is tett belőle néhányat, közel százezer forintot, de az idős házaspár csak később vette észre, amikor már a csaló messze járt.

Kép: police.hu

Kép: police.hu

Az utcai térfigyelő kamerák felvették a férfit. Bár a kép elmosódott, a rendőrség abban bízik, hogy valaki felismeri. Kérik, hogy aki tud valamit az ügyről, jelentkezzen az V. kerületi rendőrségen, vagy telefonáljon - írta a police.hu.

Top 0