• Külföld

Elkötöttek egy villamost

A villamosvezető éppen mosdóba ment, amikor egy járókelő beugrott a vezetőfülkébe és elindította a járművet Bécsben vasárnap.

Illusztráció

Illusztráció

A férfi azt mondta az utasoknak, hogy ne szálljanak fel, mert ez egy különleges járat. A bécsi közlekedési társaság, a Wiener Linien viszont hamar észrevette, hogy valami gond van a villamosával, ezért lekapcsolta az áramot.

Az önjelölt villamosvezető két megállót ment a 60-as villamossal Bécs dél-nyugati részén, amikor elkapták és letartóztatták. A 36 éves férfi, aki régebben a közlekedési társaságnál dolgozott, nem tagadta, hogy ellopta a villamost.

A villamos igazi vezetője a rendőröknek azt mondta, bezárta a villamost. Ezért érthetetlen, hogyan indíthatta el a férfi, aki elvileg már évekkel ezelőtt leadta az indítókulcsát, amikor otthagyta az állását.

A nyomozás még tart, de a rendőrök szerint nincs különösebb oka a lopásnak, a férfi nem a korábbi munkáltatóin akart bosszút állni. A férfit hazaengedték, de tömegközlekedési eszköz ellopásával vádolják – írja a BBC

Kommentek:

Top 0