• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Radikális lépésre szánta el magát egy iskola, mert rosszul tanulnak a gyerekek

Az egyik legjobb iskolának számító londoni King Solomon Academy elkobozza a diákok Xboxait és PlayStation-eit, hogy javítsa a gyerekek teljesítményét.

Az iskola igazgatója elmondta: a szülőkkel egyetértésben kobozzák el a gyerekektől az okostelefonjaikat és játékkonzolaikat. A cél az, hogy a gyerekeknek javuljon a magaviselete és a jegyei.

EZT IS AJÁNLJUK:

  „Többször előfordult, hogy a szülők bejöttek az iskolába, és azt mondták, nem akarják, hogy a gyerekek ezekkel az eszközökkel játsszanak, amíg nem viselkednek jobban” – mesélte az igazgató. A szülők kérhetnek „szimbolikus” elkobzást az iskolától, vagy ténylegesen átadhatják a játékokat a személyzetnek – írja az Independent.

  „Sok gyerek azért tanul rosszabbul, mert egész éjszaka internetezik vagy a PlayStation-jével játszik. Nem csoda, hogy kimerülten érkeznek az iskolába”

  – mondta az igazgató.

  Az elitiskolának számító intézmény korábban arról híresült el, hogy rengeteget kell tanulniuk a gyerekeknek: minden nap reggel 7.55-től délután 4-ig itt vannak, utána pedig két órán át a házi feladataikat írják. Ha a gyerekek házi feladata hiányzik, a szülőket SMS-ben értesítik.

  A videójátékok és a rossz magatartás kapcsolatát sokan vizsgálták. Az Oxfordi Egyetem kutatása szerint azok a gyerekek, akik napi 3 óránál többet játszanak, nagyobb valószínűséggel lesznek hiperaktívak, keverednek verekedésbe és kevésbé érdekli őket az iskola vagy a tanulás. Mások szerint viszont a tanároknak bele kellene építenie a tanításba a számítógépes játékokat, hogy a gyerekek megtanulják helyesen használni azt, amit amúgy is imádnak. Szerintük az olyan játékok, mint a SimCity, a Minecraft vagy a Pokemon Go fejleszthetik is a gyerekek bizonyos képességeit.

  Kommentek:

  Top 16