• Külföld
CsR

Elképesztő: kiderült, hogy valójában miért öltek a San Bernardino-i terroristák

A San Bernardino-i terrortámadást az válthatta ki, hogy az elkövetőnek részt kellett vennie egy ünnepi dekorációval feldíszített tréningen, és egy karácsonyfa előtt kellett pózolnia - közölték az amerikai hatóságok.

Az FBI és a rendőrség olyan emaileket talált Syed Farook számítógépén, melyben a férfi pakisztáni feleségének panaszkodott a karácsonyi dekorációk miatt.

A muzulmán vallású férfi nem tartotta igazságosnak, hogy arra kényszerítették, hogy egy feldíszített karácsonyfa és ünnepi dekorációk között kelljen elvégeznie munkáját.

A felesége egyetértett férjével, és válaszlevelében ő is megbotránkozásának adott hangot.

A tavaly december 2-i terrortámadás előtt képek is készültek Farookról, ahogy munkatársaival együtt a karácsonyfa előtt pózol a konferenciateremben. A kötelező tréning után nem sokkal Farook és felesége 14 embert gyilkoltak meg a férfi munkahelyén, és további 22-t megsebesítettek, mikor géppuskákkal felszerelkezve tüzet nyitottak az egészségügyi központban - írja a hirado.hu.

“Ez az egy dolog a kevés információ közül, melyet elolvasva kijelenthetjük: igen, ez lehetett a kiváltó ok” – mondta a San Bernardino-i rendőrfőkapitány,

Kommentek:

Top 0