• Külföld
Faktor

Elképesztő rekord, ennyit utazott egy férfi elektromos autójával

Hollandiától Ausztráliáig 33 országot szelt át.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az elektromos autóval megtett leghosszabb út rekordját állította fel elmondása szerint egy holland férfi, aki vasárnap érkezett Sydney-be. Amszterdamból indult 95 ezer kilométeres világ körüli útja utolsó állomására.

Blue Bandit (Kék bandita) elnevezésű, elektromossá átalakított autójával Wiebe Wakker Hollandiától Ausztráliáig 33 országot szelt át - írja az MTI. A több mint három évig tartó utazás költségeit, az autó töltését, a sofőr élelmét és szállását adományokból finanszírozták. A klímaváltozás elleni fellépést sürgető Wakker Törökországon, Iránon, Indián, Burmán és Malajzián is átutazott. Útvonalát menet közben a honlapjára küldött meghívások alapján alakította ki.

A fenntartható mobilitás előnyeinek bemutatásával változtatni akarok az emberek szemléletmódján és arra akarom ösztönözni őket, hogy térjenek át az elektromos autóra

- mondta el Wakker. A férfi becslései szerint autója a világ körüli úton mintegy 6785 liter üzemanyagot fogyasztott volna. Az elektromossá alakított Blue Bandit viszont 200 kilométert képes megtenni egy töltéssel. Wakker elárulta, hogy a kocsi feltöltésére egész úton mindössze 300 dollárt (86 ezer forintot) költött. Útja végén arról is beszélt, hogy a legszebb emlékei az emberek kedvességéhez fűződtek.

Kommentek:

Top 0