• Élet
Faktor

Nyilvános lánykérések, hiányzó gyűrű - sokat változott az eljegyzések módja

A férfiak negyede már csak akkor vesz jegygyűrűt, ha a választottjuk igent mondott a nagy kérdésre - de nem ez zavarja legjobban a nőket.

Régen a lánykérések többsége még úgy zajlott, hogy a szerelmes férfi térdre ereszkedett partnere előtt - esetleg előtte felszolgált neki egy pazar vacsorát -, majd feltette a nagy kérdést. Ma azonban már nem beszélhetünk általános divatról, és ennek a legtöbb nő nem is feltétlenül örül - derül ki egy friss brit felmérésből.

A férfiak negyede például nem is vesz gyűrűt, mikor megkéri szerelme kezét. Így nem verik magukat felesleges költségbe, ha esetleg visszautasításba ütköznének, de a romantika is csorbát szenved - írja a Daily Mail.

A megkérdezett nők közel fele válaszolta azt, hogy nem volt teljesen elégedett párjuk lánykérésével, és minden 20. katasztrofálisnak találta azt. De miket sérelmeznek?

Minden tizedik nő azt találta megbocsáthatatlannak, hogy szerelmük a bekapcsolt tévé előtt jegyezte el őket, míg minden 20. nő kezét a helyi bárban kérték meg, bár a helyszínválasztásnak nem örültek.

Örök vita tárgyát képezi, hogy a nyilvános lánykérés egy végtelenül romantikus dolog-e, vagy éppen megszégyenítően kellemetlen. A kutatásban résztvevő nők 23 százaléka szorongva emlékszik vissza a saját nyilvános eljegyzésére, és azt tanácsolják a férfiaknak, hogy sose hozzák ilyen helyzetbe szerelmüket.

Az ezer megkérdezett nő 92 százaléka válaszolta azt, hogy a lánykérésnek sosem szabadna nagy nyilvánosság előtt történnie. Kétharmaduk az apró, romantikus kis részleteket helyezné a "show-elemek" elé: nem kell extravagánsnak lennie, ez a pillanat a szerelemről szól. A helyszínválasztás a nők fele szerint nagyon fontos, míg a 22 százalék szerint a valós érzelmek is hiányoztak az eljegyzésükről.

Az ékszerészek azt javasolják a lánykérésre készülő férfiaknak, hogy a romantikára fektessék a hangsúlyt: készítsék el szerelmük kedvenc fogását, vagy randevúzzanak vele ott, ahol megismerkedtek. Ne vonjanak be más embert, de a háziállatok "szerepeltetése" nyerő ötlet, mint ahogy gyertyafény is. A nők életük során már többször eltervezték, milyen lenne a legideálisabb romantikus lánykérés, így nagyon nehéz megfelelni az igényeiknek - de egy kis odafigyeléssel kellemes meglepetést szerezhetnek nekik.

A felmérésből az is kiderül, hogy bár sok nő csalódott némiképp a

lánykérésben, ezt nem árulták el vőlegényüknek. Emiatt viszont sok férfi a mai napig nem tudja, hogyan is kéne igazán romantikusan eljegyeznie szerelmét.

Kommentek:

Top 0