• Külföld

Elítélték a nőt, aki leragasztotta a kutyája száját

A 25 éves Kimberly Ann Howell-t zavarta, hogy kutyája ugat, és játékosan „harapdálja” hét hónapos kislányát, ezért szigetelőszalaggal leragasztotta a keverék Leah száját, majd erről fotót posztolt a Facebookon. A nőt állatkínzás vádjával elítélte a bíróság.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Howell még október elején követte el a nagy felháborodást kiváltó esetet. Most 45 nap felfüggesztett börtönbüntetést és 18 hónap próbaidőt kapott, valamint 36 óra közösségi munkát is kell végeznie – egy állatvédelmi szervezetnél. Bár az ügyvéd először fellebbezni szeretett volna, Howell elfogadta büntetést – írja a WBTV.

Howell a következő felirattal tette ki a leragasztott szájú kutya fotóját a közösségi oldalra:

„Figyelmeztettem. Megmondtam neki: megtanítom arra, hogy nehogy még egyszer megharapja a babát, még ha csak játszik is.”

Howell állítása szerint a fotó posztolása után azonnal leszedte Leah-ről a szigetelőszalagot. A nyomozónak azt mondta, hogy „nem volt nagy ügy”, a kutya szerinte nem sérült meg, ő pedig csak szórakozni akart a szerinte „vicces” fotóval. A nyomozók azonban találtak két másik fotót is a leragasztott szájú kutyáról – ezen a nő hét hónapos kislánya játszik vele.

A fotó hatalmas felháborodást váltott ki, rengeteg bejegyzésben ítélték el a nőt az állatkínzásért.

A bíró szerint Howell érzéketlen cselekedetet hajtott végre. A nő viszont azt állította a tárgyaláson, hogy saját gyerekeként szereti a kutyát – ám mikor az ügyész arra kérdezett rá, hogy a saját lányának is leragasztaná a száját, ha nevelni akarná, Howell nemet mondott.

Nem ez volt az egyetlen eset, mikor valaki úgy próbálta elhallgattatni a kutyáját, hogy leragasztotta a száját. A 45 éves Katharine F. Lemansky tárgyalására a közeljövőben kerül sor – az esetről itt és itt írt bővebben a Faktor.

Top 0