• Külföld
Faktor

Elítélték a hamis útlevéllel utazó szíriaiakat Olaszországban

Három szíriait tartóztattak le az olaszországi Anconában, akik hamis útlevéllel utaztak. Egy évre ítélték őket gyorsított eljárással.

A 3 szíriai férfit az Adria-tengerparti Ancona vasútállomásán igazoltatták, ahol kiderült, hogy hamis útlevél volt náluk. Milánóba akartak vonattal menni.

Egy évre ítélték és kiutasították őket Olaszországból. Azt mondták, Törökországban vették a hamis útleveleket, egyenként 1000 euróért (300 ezer forint).  

A párizsi terrortámadások után már több olyan szíriait vettek őrizetbe Olaszországban, akik hamis útlevéllel utaztak - írja az MTI.

November 20-án a Ciampino római nemzetközi repülőtéren két hamis útleveles szíriai bukott le, előtte az észak-olaszországi Bergamo repülőterén fogtak el hamis norvég, osztrák, illetve francia útlevelet felmutató szíriaiakat.

Mindannyian Máltára tartottak. Egyikükről az is kiderült, hogy elbírálás alatt van az Ausztriában benyújtott menedékkérelme. Az olasz rendőrség szerint a hamis okmányokkal utazó szírek mögött bűn- vagy terrorszervezet áll, amely a repülő- és vasúti jegyeket is kifizeti.

Top 0