• Belföld
Faktor

Szomorú hírt közöltek: betegségben hunyt el a magyar színésznő

A gyászhírt kollégája jelentette be.

Kedden elhunyt 63 éves korában Neszmélyi Magdolna színésznő, műsorvezető, adta hírül egy volt kolléganője. Neszmélyi Magdolna 1955-ben Sperl néven született, de felvette szülőfaluja, Neszmély nevét. A középiskola után költözött Budapestre, ahol a Magyar Rádió külső munkatársa lett. A Thália, majd az Arizona Színházban játszott a kilencvenes évek elejéig, de sokat rádiózott is, rendezőasszisztensként, majd színészként mesejátékok, hangjátékok tucatjának volt aktív közreműködője - írja a Femina.

A kilencvenes évek közepén önálló gyermekműsora is volt, Rigórádió címen. A gyerekek később is fontos szerepet játszottak az életében: a kétezres évek elején idegen anyanyelvű kisiskolásoknak tartott kommunikációs foglalkozásokat. Később gyermekeknek és felnőtteknek készült műsoraival járta az országot.

"Talán még sokan emlékeznek rá, a Rádió fénykorához ő is elválaszthatatlanul hozzátartozott, évtizedeken keresztül, bár mindvégig külsős munkatárs maradt... Azután nem minden úgy alakult, ahogyan szerette/szerettük volna. De azt hiszem, kedves, okos, kicsattanóan életvidám lénye, jó humora, kreativitása sokaknak emlékezetes maradhatott. Én az egyik legjobb, legrégebbi barátnőmet veszítettem el. Ég veled, Magdika! Nagyon korán hagytál itt minket - de legalább nem szenvedsz tovább" - búcsúzott tőle volt kolléganője és barátnője a Facebookon.

Kommentek:

Top 0