• Sport
Faktor

Szomorú hír jött: elhunyt a magyar olimpikon

"Nagyszerű sportember távozott, akit a mai edzők is példaként állítanak fiataljaink elé."

Életének 78. évében, május 2-án elhunyt Juszkó János olimpikon kerékpáros, többszörös Békeverseny- és Tour de Hongrie-dobogós – tett közzé a Magyar Kerékpáros-szövetség. Mint írják:

"Nagyszerű sportember távozott, akit a mai edzők is példaként állítanak fiataljaink elé. A 60-as évek mezőnyből nem csak magasságával, de példamutató segítőkészségével is kitűnt. Tanítványai és sporttársai kedves, segítőkész sportemberként emlékeznek rá, aki mindenkinek segített kortól, nemtől, csapattól függetlenül. Jelenléte nyugalmat árasztott, melyet megőrzött a végsőkig. A sportág iránti szeretete, rajongása és tisztelete végig kísérte egész életét, haláláig tisztában volt a kerékpársport napi történéseivel."

Juszkó János 1939. június 9-én született. Pályafutása Szegedről indult, jelentős nemzetközi eredményeit a BVSC színeiben jegyezte.

Ötkarikás sikereit az 1964-es tokiói olimpián érte el, ahol az országúti csapatversenyben 12. lett, az egyéni mezőnyversenyben pedig 132 résztvevő közül a 24. helyen ért célba. 1973 után edzőként is dolgozott: a Központi Sportiskolában Karaki Zoltán mellett utánpótlás-neveléssel foglalkozott.

Kommentek:

Top 0