• Külföld
Faktor

Felesége közölte a gyászhírt: elhunyt az Oscar-díjas filmes

"Szerette, amit csinált. Szeretett a filmeket készítő emberekkel foglalkozni, és nagyon nagy szíve volt."

Elhunyt Arnold Kopelson, A szakasz Oscar-díjas producere, akinek A szökevény című filmjét is jelölték a legjobb film Oscar-díjára. A 83 éves Kopelson hétfőn halt meg Beverly Hills-i otthonában - közölte felesége és producertársa, Anne Kopelson.

Szerette, amit csinált. Szeretett a filmeket készítő emberekkel foglalkozni, és nagyon nagy szíve volt

- idézte feleségét a Variety. Kopelson 29 játékfilm producere volt. A szakasz című filmért, melyet Oliver Stone rendezésében forgattak 1986-ban, az Oscar- és a Golden Globe-díjat kapott, valamint elnyerte a független filmes Independent Spirit Awardot.

Az Andrew Davis rendezésében, Harrison Ford főszereplésével készült A szökevény című film producereként Oscar-díjra jelölték - írja az MTI. Filmjei összesen 17 Oscar-jelölést gyűjtöttek be és világszerte több mint 3 milliárd dollárt jegybevételt hoztak.

Pályafutását több életműdíjjal ismerték el, de olyan produkcióiért is díjat kapott, mint a Vírus (1995), a Hetedik (1995) és Az ördög ügyvédje (1997). Kopelson volt a producere a Tökéletes gyilkosságnak (1998) Michael Douglas és Gwyneth Paltrow szereplésével, az Életre-halálra (1998) című thrillernek Tommy Lee Jonesszal, a Costa-Gavras rendezte Őrült városnak (1997), amelyben Dustin Hoffman és John Travolta játszott, valamint Az ördög ügyvédje (1997) című thrillernek, Al Pacinóval and Keanu Reeveszel.

További ismert filmjei közé tartozott a Végképp eltörölni (1996), az Összeomlás (1993), a Törvényre törve (1991) és a Gyilkosság a Fehér Házban (1997) is. Kopelson ügyvédként kezdte pályafutását, majd későbbi feleségével, Anne Kopelsonnal 1972-ben megalapította saját produkciós cégét. A producer 2007-től a CBS Corp. igazgatótanácsának tagja volt.

Kommentek:

Top 0