• Külföld
Faktor

Elhatárolódott Donald Trumptól a képviselőház republikánus elnöke

Elhatárolódott Paul Ryan, az amerikai képviselőház republikánus elnöke kedden a pártja színeiben induló Donald Trump elnökjelölt-aspiráns kijelentésétől, miszerint teljesen betiltaná a muszlimok beutazását az Egyesült Államokba. A házelnök szerint nem csak a republikánus pártban, hanem az Egyesült Államokban sincs helye ilyen nézeteknek.

„A vallás szabadsága egy alapvető alkotmányos jog – mondta a házelnök.

Paul Ryan szerint sok muzulmán tett szolgálatot az országnak és dolgozik a kongresszusban. Az Egyesült Államok legnagyobb és legjobb szövetségesei az Iszlám Állami elleni harcban pedig épp a muszlimok.

Fotó: Europress / Saul Loeb - AFP

Fotó: Europress / Saul Loeb - AFP

Donald Trump, a legnagyobb támogatottságot élvező amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns teljesen betiltaná egy időre a muszlimok beutazását az Egyesült Államokba. Trump szerint teljesen és mindenestül le kell állítani a muszlimok belépését az Egyesült Államokba, amíg nem tisztázódik, hogy mi zajlik az országban.

A javaslatát azzal indokolta, hogy rengeteg muszlim gyűlöli az amerikaiakat.

A republikánus színekben induló milliárdos elnökjelölt nemrég azt mondta, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcban nemcsak a terroristákat, hanem a családjukat is ki kell iktatni. A múlt hónapban meg azt, hogy elnökké választása esetén kötelezné a muszlimokat az Egyesült Államokban, hogy regisztrálják magukat és megfigyeltetné a mecseteket. Ismét bevezettetné az Obama-kormány által betiltott a vízbefojtós vallatási módszert, mert szerinte ez semmiség ahhoz képest, hogy az Iszlám Állam embereket fejeztet le. Legutóbb arról beszélt, hogy az internetet is betiltaná az Iszlám Állam miatt.

Top 0