• Belföld
Faktor

Elgázolt kisgyerekhez hívott mentőt a férfi, de meglepő dolgot mondott a 112 diszpécsere

Egy 4-6 év körüli fiút ütöttek el a zebrán.

Zebrán gázoltak el egy kisgyereket Kiskunfélegyházán , de hiába hívták a ­112-t,­ pontos cím hiányában nem segített a diszpécser – állítja egy szemtanú, aki a kiskunfélegyházi buszállomásról nézte végig a szörnyű balesetet.

Láttam, ahogy a zebrán éppen elütnek egy 4-6 év körüli fiúcskát! Sokan siettek a segítségére, én meg elővettem a telefonom, és hívtam a ­112-t,­ miközben az utasok felszálltak a buszra

– kezdte a Blikk szerint a férfi, aki csak arról tudta tájékoztatni a diszpécsert, hogy a pályaudvaron áll, de pontos címet nem tudott mondani.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Mondtam, hogy a kiskunfélegyházi autóbusz-pályaudvar közvetlen közelében, a zeb­rán ebben a percben ütöttek el egy gyereket. Megkérdezték, hogy hol történt az eset, mi a pontos cím, de nem tudtam, buszpályaudvarból amúgy is csak egy van Kiskunfélegyházán. Majd közölték, hogy cím nélkül nem tudnak segíteni

  Végül a 104-es számot tárcsázta, de arról már nem számolt be, hogy ott milyen segítséget kapott. A rendőrség azt mondta, hogy az elgázolt gyerek miatt többen telefo­náltak, a hívásfogadó központ operátora pedig azonnal intézkedett:

  Többen is hívták a ­112-t a Kiskunfélegyházán elgázolt gyerek miatt. A rendőrség miskolci hívásfogadó központjába 15 óra 59 perc 36 másodperckor érkezett az első bejelentés, az operátor azonnal intézkedett, az eseményről szóló adatlapot 16 óra 0 perc 56 másodperckor elektronikusan továbbította a Bács-Kiskun Megyei Mentésirányítási Központba. A mentőszolgálat munkatársai 16 óra 8 perckor érkeztek a sérülthöz.

  Hozzátették, a baleset miatt­ több bejelentést kaptak, az ope­rátor a protokollnak megfelelően járt el, a megszakított hívás pedig – amely vélhetően a buszossal történt – nem befolyásolta a mentők kiérkezését.

  Kommentek:

  Top 16