• Külföld
Faktor

Elfogták a terroristát, aki ott volt a brüsszeli metrórobbantásnál

Őrizetbe vették azt a férfit, akit a brüsszeli metró kameráinak felvételén láttak a több ember halálával járó öngyilkos merényletet elkövető Khalid el-Bakraoui mellett - írta a De Standaard rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Őrizetbe vették azt a férfit, akit a brüsszeli metró kameráinak felvételén láttak a több ember halálával járó öngyilkos merényletet elkövető Khalid el-Bakraoui mellett. Korábbi sajtóhírek szerint ketten követhették el a maelbeeki merényletet, mivel a már azonosított Khalid el-Bakraoui mellett a rendőrség tájékoztatása szerint a biztonsági kamerák rögzítették, hogy egy nagy táskát cipelő ismeretlen férfi volt az öngyilkos merénylő társaságában a metróállomáson, nem sokkal a robbantás előtt.

A hatóságok szerdán azonosították a metróban robbantó Khalid el-Bakraouit, akinek a testvére, Ibrahim pedig a repülőtéri merénylők egyike.

A belga rendőrség csütörtök éjjel hat embert tartóztatott le Brüsszelben: hármat Brüsszel közepén, a főügyészség közvetlen közelében állítottak elő, míg a másik hármat Jette és Schaerbeek negyedekben. Elfogtak egy férfit Párizsban is, aki szintén merényletre készült és kapcsolatban állt a brüsszeli és párizsi terrortámadásokat kitervelő hálózattal.

A belga rendőrség továbbra is keresi azt az embert, aki a megtámadott Zaventem nemzetközi repülőtér biztonsági kameráinak felvételein, az öngyilkos merénylők társaságában látható.

Top 0