• Külföld
Faktor

Elfogták a párizsi és brüsszeli terrortámadások egyik központi alakját

Őrizetbe vették a nemzetközi körözés alatt álló, 31 éves Mohamed Abrinit, aki a tavaly novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek egyik kitervelője lehetett és köze volt a brüsszeli támadásokhoz is.

A nemzetközi elfogatóparancsot azután adták ki Abrini ellen, hogy egy térfigyelő kamera felvétele alapján a rendőrök megállapították, a férfi két nappal a november 13-i párizsi terrortámadást megelőzően egy autóban ült Abdeslammal, akivel gyerekkori barátok voltak.

A VRT belga televízió szerint feltehetően ő volt a harmadik, még szökésben lévő brüsszeli repülőtéri merénylő is, vagyis a fehér ruhás férfi, akinek menekülési útvonalát a napokban modellezték a hatóságok, szintén köztéri kamerák felvételei alapján - írja az MTI.

A belga szövetségi ügyészség szerint több embert őrizetbe vettek pénteken a március 22-én Brüsszelben, a Zaventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomásban elkövetett merényletek kapcsán. További információt nem közöltek. A VRT szerint azt a férfit is elfogták, akit az öngyilkos robbantóval együtt láttak a metróban. Őt Osama Krayemként nevezték meg.

Top 0