• Krimi
Faktor

Elfogták a belvárosi blokkolós autófeltörőket - videó

Az autótolvajok évek óta használják a blokkolót. Az eszközzel pár nyitás-zárás után tudni lehet, hogy mi lesz a következő kód, amelytől kinyílnak a zárak és ki lehet pakolni a kocsit. Ezt a módszert használta az a két férfi is, akik az V. kerületben nyitottak ezzel a módszerrel autókat - írja a police.hu.

A rendőrség őrizetbe vette a 47 éves, budapesti O. Emilt és a 39 éves, szintén budapesti T. Lászlót. A két férfi október 8-án dél körül nyitott ki egy Báthory utcában álló kocsit, és abból ellopott egy oldaltáskát. A fosztogatók október 20-án megint az V. kerületben, egy, a Honvéd téren parkoló autó csomagtartójából loptak el egy laptopot és egy táblagépet. Az V. kerületi nyomozók kiderítették, kik a tolvajok és azonosították a kocsijukat is.

A két férfi autóját a rendőrök október 21-én vették észre a Bajcsy-Zsilinszky úton. Megállították, igazoltatták és át is kutatták őket. Rendőrségi igazolványtokot, blokkolót, valamint különböző elektronikai eszközöket és szerszámokat találtak és foglaltak le a rendőrök tőlük, amelyek a szakértő véleménye alapján alkalmasak lehettek autók zárszerkezetének blokkolására.

Előállításukat követően a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a belvárosi rendőrök, kérték előzetes letartóztatásukat.

Top 0