• Külföld

Életveszélyes fenyegetések miatt menekülnie kell a szatyormezes Messi-rajongó kisfiúnak

Szomorú véget ért annak az afgán kisfiúnak a története, aki annyira rajongott az argentin focistáért, Messiért, hogy nejlonszatyorból készítette el a sportoló mezét: életveszélyes fenyegetések miatt neki és családjának el kellett hagynia az otthonát.

Az öt éves kisfiú és a szatyormez képe az interneten keresztül bejárta a világot, még kampányt is indítottak azért, hogy megtalálják. Az ötéves Mohammad Arif Ahmadit, aki eddig Afganisztánban élt, a sikeres kampány végén egy eredeti Messi-mezzel lepték meg, amelyet a focista alá is írt. A boldog történetnek itt azonban nem lett vége: egy vagy több ismeretlen azóta telefonhívásokkal egyre súlyosabban fenyegeti őt és családját – írja a Guardian.

Murtaza édesapja azt mondta, az állandó fenyegetések egyre súlyosabbá váltak, és bár a család eredetileg nem akarta elhagyni Afganisztánt, végül a biztonságuk érdekében úgy döntöttek, elköltöznek a szomszédos Pakisztánba.

„Nyomorúságossá vált az életünk” – mondja Ahmadi, aki attól félt, hogy a telefonálók végül elrabolják a fiát, aki az internetnek köszönhetően vált ismertté.

Fotó: Facebook/Unicef Afghanistan

Fotó: Facebook/Unicef Afghanistan

A család először a pakisztáni fővárosba, Iszlámábádba költözött, de a túl magas árak miatt itt nem tudtak letelepedni. Így végül Kvettában találtak új otthont.

„Eladtam minden ingóságunkat, hogy kimenekítsem a családomat Afganisztánból, és ezzel megmentsem a fiam és a többi családtagom életét” – mesélte az apa.

Az afgán futballszövetség megígérte, hogy megszerveznek egy találkozót Murtaza és Messi között – a focista egyben az Unicef jószolgálati nagykövete is. Kezdetben arról volt szó, hogy Messi Afganisztánban látogatja meg a kisfiút, majd arról beszéltek, hogy Murtaza utazik Spanyolországba, ahol az argentin focista a Barcelona csapatában játszik, végül pedig egy harmadik ország is bekerült a tervekbe. Egyelőre azonban a nagy találkozásra még nem került sor.

Murtaza még mindig abban reménykedik, hogy egy nap megismerheti a hősét: Messit.

Top 0