• Krimi
Faktor

Álmában állt gyilkos bosszút szerelmén egy nő, mert a férfi szakított vele

A férfi négy hónapig kómában feküdt, végül lekapcsolták a gépekről.

Életfogytiglanra ítélték szerdán azt a brit nőt, aki három éve savval öntötte le volt barátját, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 15 hónappal a támadás után meg is halt – írja a Sky News.

A 48 éves Berlinah Wallace azt követően vette meg a 98 százalékos koncentrációjú kénsavat, hogy volt barátja, Mark van Dongen közölte vele, kapcsolatuknak vége. 2015 szeptemberében álmában öntötte rá a savat a férfira, aminek következtében a 29 éves van Dongen négy hónapra kómába került és komoly égési sérüléseket szenvedett, egyik szemére megvakult, nyaktól lefelé lebénult és bal lábát térd alatt amputálni kellett. A férfi végül 2017 januárjában halt meg eutanázia által egy belga kórházban.

A nő az ügy során ráadásul végig hazudott a hatóságoknak, azt állította, hogy volt barátja akart savat itatni vele, emellett pedig arról is beszélt, hogy van Dongen bántalmazta őt, de a férfi már megvédeni sem tudta magát a vádak ellen. A bíró ezen felül kiemelte azt is, hogy a nő szándéka az volt, hogy annyira megégesse volt barátját, hogy soha ne találja senki vonzónak többet, mint mondta, amit tett, színtiszta gonoszság volt.

Ugyan a nő ellen gyilkosság volt a vád, végül maró anyaggal történő szándékos támadás miatt ítélték el a négy hétig tartó tárgyalás végén, legkorábban 12 év múlva szabadulhat. Mark van Dongen apja az ítélethirdetés után azt nyilatkozta, nagyon megkönnyebbült, de ennek az ügynek csak vesztesei vannak.

Kommentek:

Top 16