• Krimi
Faktor

Szörnyű látvány: megfojtotta barátnőjét a román férfi, zacskót húzott fejére

A 28 éves gyilkos a holttestet az ágyneműtartóba tette.

A férfi először gyógyszerrel elkábította a nőt. (Képünk illusztráció.)

A férfi először gyógyszerrel elkábította a nőt. (Képünk illusztráció.)

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn, megismételt eljárás keretében egy 28 éves, román állampolgárságú férfit, aki a vád szerint 2013-ban megfojtotta barátnőjét, majd a holttestet az ágyneműtartóban rejtette el.

L. Gyula minden nyomot el akart tüntetni, miután későbbi áldozatával néhány hónap alatt több bankot kiraboltak, illetve megpróbáltak kirabolni. A 40 éves - addig prostituáltként dolgozó - nő a sofőrje volt a rablások során, és a férfi azért gyilkolta meg, mert attól tartott, hogy miatta fog lebukni, a sértett ugyanis kábítószer hatása alatt sokszor adott ki információkat ismerőseinek.

A román állampolgárságú férfi a vád szerint tablettákkal elkábította, majd megfojtotta a nőt, a holttestet a másodrendű vádlottal - egy másik barátnőjével - közösen szőnyegbe csavarta, a fejére nejlonzacskót kötött, és a ház emeleti részében egy ágyneműtartóba rejtette el, ahol csak körülbelül négy hónappal később (2014 januárjában) találtak rá a hozzátartozói.

A vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték és 10 évre kiutasították Magyarország területéről - írja az MTI. A férfi csak a fegyveres rablásokat ismerte be, a gyilkosságot nem. Az ítélet ellen a férfi védője fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Kommentek:

Top 0