• Külföld
Faktor

Bébiételeket mérgez egy ismeretlen, több boltba is került az életveszélyes termékből

A német üzletekbe csempészett az elkövető a mérgezett ételből, de azzal fenyeget, hogy Európa-szerte elterjeszti.

Élelmiszerek megmérgezésével fenyeget egy zsaroló Németországban. A konstanzi rendőrkapitányság, a ravensburgi ügyészség és a baden-württembergi fogyasztóvédelmi és mezőgazdasági minisztérium közös közleménye szerint egy ismeretlen megfenyegetett több üzletláncot, hogy mérgezett termékeket helyez el élelmiszerboltokban és drogériákban Németországban és külföldön, ha nem fizetnek ki neki egy bizonyos összeget.

A Bild című lap úgy tudja, hogy a zsaroló tízmillió eurót (nagyjából 3,1 milliárd forintot) követel. A közlemény szerint a fenyegetést "nagyon komolyan kell venni".

Az ismeretlen mérget helyezett el kisüveges kiszerelésű termékekben, amelyeket a múlt héten Friedrichshafenben elhelyezett több üzletben. Ezeket sikerült időben eltávolítani.

Az ügyről tartott sajtótájékoztatón elmondták, hogy öt üveg csecsemőtápban találtak mérget, amely akár halált is okozhatott volna.

Biztonsági kamerák felvételei alapján a feltételezett elkövető egy 50 év körüli férfi. A felvételeket nyilvánosságra hozták és a lakosság segítségét kérik a gyanúsított elfogásához. Egyben fokozott óvatosságra intettek, a közlemény szerint ellenőrizni kell, hogy sértetlen-e a megvásárolni kívánt termékek csomagolása – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0