• Sport
Faktor

Elegük van az úszóknak: egyre többen követelik Gyárfás lemondását

Újabb úszók álltak Hosszú Katinka mellé, aki nyílt levélben szólította fel kedden Gyárfás Tamást, mondjon le tisztségéről.

A háromszoros olimpiai bajnokhoz csatlakozott a 2012-es ötkarikás aranyérmes Gyurta Dániel, a Rióban bronzérmes Kapás Boglárka és a rövid pályás világbajnok Bernek Péter, csütörtökön pedig az Eb-első Verrasztó Evelyn és Verrasztó Dávid. A Blikk úgy tudja, volt, akivel Hosszú a közleménye előtt telefonon „egyeztetett”, szavai után szimpatizánsai is bátorították, ne engedjen a szövetség vezetőjével szembeni konfliktusban.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka

Bernek menedzsere elmondta, előnytelen szerződéseket akarnak aláíratni az úszókkal, miközben a felkészülési pénzeket visszatartják. Még a riói olimpiára ígért pénzt se kapták meg.

Más edzők arról beszéltek, hogy a sportág vezérkara csak alattvalókként tekintenek a sportolókra.

Kapás szerint „valóban nincs rend a magyar úszósportban, és erről ideje nyíltan beszélnünk”, míg a Verrasztó testvérpár közleményében azt írta, évek óta saját bőrükön tapasztalják a jelenlegi rendszer működésének jó, valamint rossz oldalait, s csatlakoznak Hosszúhoz és Gyurtához.

Gyárfás Tamás - fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyárfás Tamás - fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Úszó Szövetség értetlenül áll a helyzet előtt. A sajtófőnök már azt mondta, nem is a felkészülési támogatást fogták vissza, hanem a vb népszerűsítésére adható pénzeket. Majd a MÚSZ megtámadta Hosszú Katinka férjét és edzőjét, Shane Tusupot, hogy rossz irányba befolyásolja a feleségét.

Majd Hargitay András szövetségi kapitány ecsetelte azt, hogy Gyurta igazából nem akart Hosszú mellé állni. Gyurta ezután közleményt adott ki, hogy nincs szüksége szócsőre, nyíltan tud ő maga is beszélni, nem kell, hogy valaki "tolmácsolja" a szavait.

Kommentek:

Top 0