• Külföld
Faktor

Vadállatok rohanták le a menekülttábort, gyerekek is meghaltak

Egy nő és három gyereke meghalt, négyen pedig megsebesültek, mikor egy elefántcsorda lerohant egy menekülttábort Észak-Bangladesben.

A négy sebesült között van a rohingja nő férje és több gyereke is. Az elefántok akkor vágtáztak keresztül a sátortáboron szombaton, mikor a mianmari menekültek éppen aludtak, így a vonulási útvonal kellős közepén lévőknek esélyük sem volt menekülni - írja a New York Post.

A csorda több sátrat is megsemmisített, a rohingják sikoltozva menekültek a vadállatok útjából. A sátortábort nemrégiben húzták fel az erdős területen, annak ellenére, hogy a vadvédelmi szakértők jelezték: arra gyakran vonulnak elefántok.

Azért menekültem el Mianmarból, hogy elkerüljük a katonaság támadásait. De az elefántok megölték a feleségemet és a gyerekeimet. Mindenemet elvesztettem. Mi értelme van így az életemnek?

- mondta Abu Bakar Siddique, miután kiengedték a kórházból.

Közel 500 ezer muszlim rohingja menekült el augusztus vége óta Mianmar Rakhine államából, ahol a hadsereg brutális tisztogató akcióba kezdett a rohingja felkelők akciói miatt, és tömegesen pusztította el a kisebbségek falvait. A menekültek többsége Banglades táboraiban él, nyomorúságos körülmények között.

Kommentek:

Top 0