• Külföld

Elbukta a nyereményét, mert szelfizett

Chantelle húsz dollárt tett fel egy lóra, és 900 dollárt nyert. Örömében a nyertes szelvénnyel szelfizett, és barátaival is megosztotta a jó hírt. De mikor felvette volna a pénzt, kiderült: valaki már megelőzte.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A legtöbb „Facebook-barát” velünk örül, ha nyerünk valamit – néhányan viszont azt fontolgatják ilyenkor, hogyan vághatnának át minket. Ezt a leckét tanulta meg az ausztráliai Perth-ben élő Chantelle is – írja az Independent.

Chantelle korábban sosem volt még lóversenyen, most is csak kisebb összegekkel fogadott néhány lóra. Például húsz dollárt (nagyjából 5800 Ft) rakott a Penzance hercege nevű lóra – és nyert. Nem is keveset: 900 dollárt. Örömében azonnal szelfizett egyet a nyertes szelvénnyel, és már rakta is fel a képet a Facebookra.

Negyed órával később felvette volna a nyereményt, de ekkor legnagyobb döbbenetére közölték vele: a szelvénye vonalkódjával már felvették a pénzt. Mivel a lány a fotón nem takarta ki a szelvény adatait, így azt valaki gyorsan kinyomtathatta, és Chantelle-t megelőzve előbb hozzájuthatott a nyereményhez.

A lány teljes Facebook-profilja privát, így külső felhasználó nem férhetett hozzá a képhez – csak a barátai. A rendőrség megnyugtatta Chantelle-t: hamar meg fogják találni azt az ismerősét, akit a lány a lopás után valószínűleg már nem fog a barátjának tartani.

Top 0