• Külföld

Elbújt a rendőrök elől, megölte az aligátor

Rosszul végződött egy floridai betörőpáros akciója: a rendőrök már keresték őket, a 22 éves Matthew Riggins pedig egy tóban elbújva akarta megzavarni az őt kereső rendőrkutyákat. A tóban azonban egy aligátor is élt, aki a lehető legagresszívebben reagált a területe megsértésére.

Fotó: Europress / Stan Honda - AFP

Fotó: Europress / Stan Honda - AFP

A férfi holttestét csak napokkal később találták meg a tóban. Egyértelműen az aligátor gyilkolta meg – hiányzott ugyanis Riggins egyik karja és mindkét lábszára. Az aligátor akkor is támadni akart, amikor a hatóságok ki akarták emelni a férfi holttestét a vízből, azért előbb el kellett altatni – írja a Huffington Post.

A rendőrség még november közepén arról kapott értesítést egy lakostól, hogy két ismeretlen férfi a házak mögött bujkál. A rendőrök különleges egységekkel és helikopterekkel kutatták át a terepet.

Innen sikerült Rigginsnek elmenekülnie. Felhívta a barátnőjét, hogy beszámoljon a szökésről. Arról már korábban mesélt párjának, hogy egy férfival lakóházakba fognak betörni.

A rendőrségi kutatás sikertelen volt, akkor még egyik gyanúsítottat sem sikerült megtalálniuk. Rigginsről többet nem hallott a családja, ezért másnap bejelentették az eltűnését. 

Most a rendőrök úgy gondolják, hogy a férfi azért mászott a tóba, hogy így a kutyák elveszítsék a nyomát – csakhogy szembetalálkozott az aligátorral. Olyan esetről még nem hallottak, hogy egy szökésben lévő, bujkáló gyanúsítottat valamilyen állat ölt volna meg.

Riggins társát már korábban letartóztatták a rendőrök, de ő megtagadott minden együttműködést.

Top 0