• Külföld
Faktor

Elbarikádozta magát egy férfi, majd öngyilkos lett

Öngyilkossága előtt egy embert megölt, ötöt megsebesített Korzikán.

Öngyilkos lett csütörtökre virradóra az a férfi, aki előző nap egy embert megölt és további ötöt megsebesített fegyverével a Franciaországhoz tartozó Korzikán, Bastia egyik déli kerületében - közölték rendőrségi források.

A támadás után a férfi a lakásában elbarikádozta magát, majd amikor az épületet körbevevő rendőrök beavatkoztak, főbe lőtte magát a fegyverével. A tragédia hátterében az a konfliktus áll, amely a támadó kutyája miatt a szomszédokkal robbant ki.

A 66 éves Joseph Orsonit - akit fegyverrel elkövetett köztörvényes bűncselekmények miatt korábban többször elítéltek - a ház lakói magának való embernek tartották, aki csak a kutyájával beszélgetett.

A férfi szerda délután 4 óra után a ház előtt hasba szúrta egy tapétavágóval az egyik szomszédját, egy 23 éves férfit, aki súlyosan megsebesült. A két férfi évek óta rossz viszonyban volt Orsoni kutyája miatt. Az állat néhány hónappal korábban megharapta a megtámadott szomszéd 20 éves barátnőjét - mondta a francia hírügynökségnek Caroline Tharot bastiai ügyész.

Orsoni a szomszéd barátnőjét is megsebesítette a karján a tapétavágóval, majd hazament a vadászfegyveréért, és az épületben, illetve az utcán kezdett lövöldözni. Négy rendőrre is célzott, közülük az egyiket súlyos sebesülésekkel szállították kórházba.

Az ámokfutásban négyen sebesültek meg lövésektől, közülük egy ember, a lakóház 55 éves házmestere belehalt a lábán okozott sérülésekbe - jelezte az ügyészség. A sebesültek között van a támadó további két szomszédja, egy 65 éves nő, aki az arcán és a fején, valamint egy 41 éves nő, aki a fején és a vállán sérült meg könnyebben, valamint egy férfi, akit a karján szúrt meg a támadó.

A lövöldözés után Orsoni elbarikádozta magát az épületben, amelyet a csendőrség és a rendőrség körbekerített. A férfi valamivel éjfél után lett öngyilkos, amikor a rendőrök éppen behatoltak az épületbe. Négy lövés dördült, az első hármat Orsoni a rendőrök irányába lőtte, a negyedikkel pedig véget vetett az életének.

Kommentek:

Top 0