• Külföld
Faktor

Elásott, vérfoltos kés került elő O.J. Simpson telkén

O.J. Simpson gyilkossági ügyének tárgyalását 100 millió amerikai követte, és világszerte is komoly érdeklődést váltott ki a felmentéssel záruló eljárás. Újabb fordulatot hozhat, hogy kiderült, egy építkezésen dolgozó munkás néhány éve egy elásott, vérfoltos kést talált Simpson korábbi, Los Angeles-i házának telkén, amit egy szolgálaton kívüli rendőrnek adott.

Simpson (balra) az 1994-es tárgyaláson (Fotó: Europress/AFP - Sam Microvich)

Simpson (balra) az 1994-es tárgyaláson (Fotó: Europress/AFP - Sam Microvich)

A rendőr azonban megtartotta a kést – azt gondolta, az ügy lezárása után annak már nincs jelentősége. Nemrégiben viszont a rendőrség tudomására jutott a felfedezés, és megkezdték a késen talált nyomok összevetését a DNS és haj mintákkal – írja a BBC.

A rendőrség képviselője egy mai sajtótájékoztatón azt mondta, nem biztos, hogy a késnek köze van az ügyhöz Arról is beszélt, nem érti, hogy a kést miért nem küldték el korábban vizsgálatra, és reméli, hasonló esetben ilyen nem fordul elő többet.

A felmentés ellenére börtönbe került

O.J. Simpson az amerikai foci egyik legnagyobb sztárjának számított, 1969 és 1979 között játszott a ligában. Már sportolóként vállalt filmes szerepeket – 1974-ben például játszott a Magyarországon is sokszor vetített Pokoli torony című katasztrófafilmben. A leghíresebb szerepe valószínűleg a Csupasz pisztoly című vígjáték-trilógia Nordberg nevű rendőrtisztje volt Leslie Nielsen oldalán.

A 2008-as tárgyaláson (Fotó: Europress/AFP - Jae C. Hong)

A 2008-as tárgyaláson (Fotó: Europress/AFP - Jae C. Hong)

1994-ben Simpson korábbi feleségét és annak barátját holtan találták a férfi házánál – a halálukat nyakszúrások okozták. A bírósági eljárást sokan az Évszázad perének nevezték a média hatalmas érdeklődése miatt. Simpsont végül felmentették, és azóta sem ítéltek el senki mást a kettős gyilkosság miatt. Később Simpsont viszont egy polgári peres eljárásban elítélték, és 33,5 millió dolláros kártérítést kellett fizetni a meggyilkolt férfi családjának. Simpson a felmentés ellenére jelenleg is börtönben van: fegyveres rablásért és emberrablásért 33 évre ítélték 2008-ban.

Top 0