• Külföld
Faktor

Szokatlan ajánlat: egy egész szigetre lehet licitálni, különleges kiegészítők járnak hozzá

A szigethez bárányok, hajók és szélmalom is jár.

Az izlandi sajtó számolt be róla, hogy eladó egy komplett izlandi sziget. A Vigur a Ísafjardardjúp fjord közelében fekszik, jó időjárási viszonyok között 10 perc alatt érhető el motorcsónakkal Izlandról. Áram van a szigeten, ahol összesen 700 négyzetméternyi ingatlan van, ebből 200 négyzetméter lakóingatlan.

Vigur szigetén található az ország egyik legismertebb szélmalma, és egy viktoriánus stílusú lakóház is, de ezek az izlandi nemzeti múzeum tulajdonát képezik.

A szigeten évi 10 ezer turista fordul meg, így azokat is várják, akik a vendéglátásba fektetnének be. Van egy kávézó, egy szuvenírbolt, egy étkező és egy tíz szobás szálló is Viguron.

A 45 hektáros sziget eddig is magántulajdonban volt, az eddigi tulajai 25 éve birtokolták a szigetet, mezőgazdasági munkák mellett a turizmusban utaztak. Számos bárány is él a szigeten, ők is benne vannak a csomagban, ahogy a halászati jogok is. Hajóflotta is jár a szigethez, többek között az egyik legrégebbi, még működő halászhajó Izlandon, még a 1800-as évek elejéről.

Az ingatlanközvetítő oldalon nem szerepelt ár, ajánlatokat várnak ugyanis a szigetre, de a helyi sajtó beszámolói szerint 300 ezer izlandi korona (mintegy 770 millió forint) alatti áron biztos nem fogják eladni - írja az IcelandMag.

Kommentek:

Top 0