• Belföld
Faktor

Hihetetlen ajánlat, most bárki megvásárolhatja ezt a magyar templomot

A templom 10 éve épült.

A Hévíztől 13 km-re lévő Kehidakustányban – ami gyógyfürdőjéről és a Deák-kúriáról híres – található egy magánépítésű templom, amelyet egy helyi család építtetett néhány éve. A templomot felszentelték, tavaly nyár óta azonban árulják: 58 millió forintért kínálják egy vendégházzal együtt, vagy nélküle - írja a 24.hu.

A Szent László kápolnát 2009-ben emelték Szent László király tiszteletére. Az építtető a kápolna homlokzatán lévő márványtábla tanúsága szerint a Kerékgyártó család. A kápolnát a ferences rend pápai jóváhagyásának 800. évében 2009. június 27-én szentelték fel.

Az építtető, Kerékgyártó László elmondta, hogy a templomot hálából építtette, mert úgy érezte, megsegítette őt a jóisten. A kápolna alatt családi kripta van, az eredeti tervek alapján itt nyugodott volna a család, de mivel a rokonok távol laknak, ez végül mégsem valósul meg.

Szerettem volna felajánlani a kápolnát valamelyik keresztény egyházi gyülekezetnek

– mondja László, aki hozzátette, hogy az épület zarándokházként, lelkigyakorlatos házként üzemelhetne a szomszédos vendégházzal együtt. A kápolna közelében van a Deák-kút, ahol Szent György vonal húzódik, aminek gyógyító erőt tulajdonítanak.

A kápolna Árpád-kori stílusjegyeket visel, Zámbó Ágnes zalaegerszegi építész tervei alapján épült. 12 méter magas, 12 méter hosszú, 6 méter széles.

Szentmisét évente kétszer, a két búcsúnapon celebrálnak benne, ez a két nap június 27. és október 4. Esküvőt is tartanak itt, de ritkán. Idén, a kápolna építésének 10. évfordulóján, 2019. június 29-én lesz a László napi búcsú, amire mindenkit szeretettel várnak. A kápolnát Kehidakustányban a Kúria utcából lehet megközelíteni, a Deák-kút táblákat követve.

Kommentek:

Top 0