• Külföld
Faktor

Apróság miatt változott hatalmasat a végrendelet: találtak egy SMS-t

Egy öngyilkos férfi változtatta meg a végrendeletét egyetlen el nem küldött üzenettel.

Egy pár szavas üzenet mindent megváltoztathat.

Egy pár szavas üzenet mindent megváltoztathat.

Érvényes végrendeletként ismert el egy ausztrál bíróság egy el nem küldött SMS-t, amelyben egy férfi öngyilkossága előtt kitagadta az örökségből feleségét és közös gyermeküket, és mindenét testvérére hagyta.

A "végrendeletem" szavakkal és egy szmájlival befejezett szöveges üzenetet találtak tavaly októberben az örökhagyó telefonján. Mivel a férfi az SMS-t nem küldte el, az özvegy panaszt nyújtott be az öröklési szabályok ellen, ám ezt Susan Brown brisbane-i bíró elutasította.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az indoklás szerint a szöveg informális jellege nem akadálya annak, hogy az elhunyt végrendelkezési szándékának elégséges kifejezéseként ismerjék el, és ez a szándék felismerhető akkor is, ha az üzenet sosem lett elküldve.

  Az ítéletnél a bírónő figyelembe vette azt is, hogy az elhunytnak rossz volt a feleségéhez fűződő viszonya, és szinte egyáltalán nem állt kapcsolatban a fiával.

  Az 55 éves elhunyt azt írta az SMS-ben, hogy hűtlen felesége viselkedése miatt "készült ki", és a nő csak a saját holmiját viheti magával az otthonukból, a temetéssel is inkább saját fivérét bízta meg.

  Noha az SMS-t érvényes végrendeletként ismerték el, az özvegy megtámadhatja az abban foglaltakat a bíróságon és részt követelhet magának az örökségből - írja az MTI.

  Kommentek:

  Top 16