• Krimi
Faktor

Ékszereket csalt ki, miközben a rendőrök előállították

A VIII. Kerületi Ügyészség csalás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 34 éves nőt, aki a VIII. kerületi Rendőrkapitányság előállító helyiségében úgy csalta ki ékszereit egy másik előállított nőtől, hogy rendőrnek adta ki magát.

A nőt február 9-én este egy bűncselekmény gyanúja miatt előállították rendőrkapitányságon. A vele egy helyiségben lévő iráni nőnek azt mondta, hogy ő rendőr, majd felszólította, hogy adja oda neki az ékszereit. Az iráni nő engedelmeskedett az álrendőrnek. Odaadta neki az arany fülbevalóját és az aranygyűrűjét is. A nő pedig ezeket felvette.

A csaló csak akkor bukott le, amikor az iráni nő elmondta a rendőröknek, hogy mi történt. A rendőrök megpróbálták felelősségre vonni a csaló nőt, de ő gyorsan lenyelte a fülbevalókat. A gyűrűt is megpróbálta lenyelni, de a rendőröknek sikerült kivenniük a szájából. A lenyelt fülbevalókból utólag csak egy arany fülbevalóvég került elő.

A rendőrség szerint az elcsalt ékszerek kb. 150 ezer forintot érhettek.

A kerületi ügyészség a csaló nőt gyorsított eljárásban bíróság elé állította és 1 év börtönre ítélte, de a szabadságvesztést 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Top 0