• Kultúra
Faktor

Együttese közölte: tragikus hirtelenséggel hunyt el a népszerű zenész

Vinnie Paul 54 éves volt.

54 éves korában elhunyt Vinnie Paul amerikai zenész, dalszerző és dobos, a Pantera és a Hellyeah metálzenekarok egyik alapító tagja. Péntek éjjel találták holtan Las Vegasban, a halálának oka egyelőre nem ismert - írja a rollingstone.com. Halálhírét a Pantera hivatalos Facebook-oldalán jelentették be.

Teljes nevén Vincent Paul Abbott 1964-ben született a Texas állambeli Abilene városában és zenélni az 1980-as évek elején kezdett. 1981-ben a testvérével, Darrell Lance Abbott-tal, művésznevén Dimebag Darrell-lel, továbbá Terry Glaze énekessel és gitárossal, valamint Tommy D. Bradford basszusgitárossal közösen megalapította a Panterát, amelyben az együttes 2003-as feloszlásáig zenélt.

A Pantera után az Abbott fivérek megalapították a Damageplan nevű zenekart, amely azonban csupán egy évig működött, miután 2004. december 8-án az egyik fellépésükön agyonlőtték Dimebag Darrellt. Öccse halálát követően Vinnie Paul közel két évig nem zenélt, majd 2006-ban zenésztársaival létrehozták a Hellyeah nevű formációt.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16