• Belföld
Maksa Mónika

Egyre többször rongálják meg a kerítést a migránsok

Csütörtökön, egy hónap után hazatértek a magyar rendőrök a macedón-görög határról. A 31 fős csoportot a Készenléti Rendőrség parancsnoka, Balogh János köszöntötte Szegeden.

A tábornok azt mondta, hogy a magyar rendőrök egy hónapig a helyi rendőrökkel közösen őrködtek és járőröztek a macedón-görög határon. Azt is mondta, hogy Macedónia magyar alapanyagokból épített határzárat az ország legkritikusabb határszakaszára.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Balogh János szerint a magyar rendőrök megállták a helyüket, és "már első szolgálatuk alatt több illegális migránst fogtak el, mint a helyiek egy hét alatt".

EZT IS AJÁNLJUK:

    A migránsok eddigi útvonalán fekvő országok ideiglenesen szigorítottak a migránsok ellenőrzésén. Így főleg a nem preferált országokból érkezők érdeklődése ismét a Magyarországon át vezető út felé fordult. Balogh János azt mondta, hogy rongálják a határzárat, a kerítésen pedig vagy rést keresnek, vagy csinálnak rajta. Ezért a rendőrség két hete megerősítette a védelmet, a készenléti rendőrök számát megduplázták, péntektől pedig tovább növelik.

    A migránsok és az embercsempészek szerinte szinte büntetlenül tudnak kísérletezni, mert a határ fizikai és jogi korlátot is jelent a magyar rendőrségnek.

    A magyar rendőrök 31 fős csapata január 4-től egy hónapig volt a macedón határon. A macedón rendőrökkel működtek együtt, őrizték a határt, kísérték a migránsokat. A magyar rendőség hőkamerás terepjárókkal és kézi hőkamerákkal is támogatta a határszakasz védelmét. A rendőrök a saját felszerelésükkel, a macedón rendőrök irányításával dolgoztak a határon – írja az MTI.

    Top 16