• Tech
Faktor

Megváltozik minden, amit a repülésről gondolt: nemsokára ott is internetezhet

Már tesztelik a rendszert, ami biztonságossá teszi a repülőn való netezést.

A Deutsche Telekom és az Inmarsat bejelentette, hogy a Nokiával közösen elérték az utolsó fontos mérföldkövet a European Aviation Network (EAN) fejlesztésében, ami egy olyan rendszer, ami műholdas és szárazföldi LTE-hálózattal biztosít szélessávú internetelérést a repülőgépek számára Európában. Ezt az unió 28 államában, illetve Svájcban és Norvégiában elhelyezett 300 állomásnak és az Inmarsat által tavaly nyáron sikeresen föld körüli pályára állított műholdnak köszönhetjük - írja a 24.hu.

A rendszer szeptember óta üzemel, azóta tesztelik, és a rendszer mögött álló cégek bejelentése szerint tökéletesen működik szárazföld és víz felett egyaránt, nem kevesebb, mint 75 Mbit/s sebességű kapcsolatot biztosítva a repülőgépek fedélzetén utazóknak.

A Deutsche Telekom sajtóközleménye szerint a European Aviation Network 2018 első felétől lesz elérhető a légitársaságok, és rajtuk keresztül az utasok számára, és az International Airlines Group (IAG), ami magában foglalja többek között a British Airwayst, az Iberiát, az Aer Lingust és a Vuelinget már el is kezdte a szolgáltatás biztosításához szükséges technikák felszerelését a gépeire.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16