• Belföld

Egyre több migráns érkezik a szerb-magyar határhoz

A szerb-magyar határ vajdasági oldalán folyamatosan tíz-húsz migránsból álló csoportok bukkannak fel. Nappal is egyre többen érkeznek a határhoz.

A határt a rendőrök és katonák távcsővel és más technikai eszközökkel folyamatosan figyelik. Hétfőn kora délután a katasztrófavédelem drónnal kezdte el figyelni a határt Mórahalom közelében. Emellett rendőrségi helikopter is járőrözött a térségben. A határőrök munkáját a határra telepített hőkamerák is segítik. Ezek a kamerák több kilométerre is ellátnak, így segítik figyelni a zöldhatárt.

Határőrök a kerítésnél.

Határőrök a kerítésnél.

Kora délután egy húsz főből álló csoport közelítette meg a zöldhatárt. A fiatal férfiak pakisztáninak vallották magukat és orrukat és szájukat takaró maszkot viseltek. Amikor meglátták a határőröket, a kerítéssel párhuzamosan kezdtek el sétálni a szerb oldalon. A rendőrök és a katonák pedig a magyar oldalon kísérték őket. Néhány kilométert sétáltak, majd a csoport visszafordult a vajdasági Horgos irányába.

Az MTI információi szerint hétfőn délután Csongrád megyében 44 határsértőt fogtak el, vasárnap pedig az egész országban 237-et.

Korábban Bakondi György is arról beszélt, hogy egyre többen akarnak Európába jutni.

Top 0