• Sport
Faktor

Egyre nagyobb veszélyben van Dárdaiék negyedik helye

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 31. fordulójában a Borussia Mönchengladbach hazai pályán nyert a Hoffenheim ellen, és már csak egy pont a hátránya a negyedik helyen álló Herthához képest, amely négy meccse nyeretlen a bajnokságban.

Fotó: Europress - Mika Volkmann/Getty Images

Fotó: Europress - Mika Volkmann/Getty Images

A Mönchengladbach a 30. és 29. fordulóban is kikapott, de még simán elérheti a BL-selejtezőt érő negyedik helyet, jelenleg 48 pontja van, a Hertha pedig 49 pontos. A Borussia esélyeit javíthatja, hogy a berlini csapat még nyeretlen áprilisban, a 32. fordulóban pedig a csúcsformába lendülő Bayer Leverkusen ellen játszik, az a meccs sem Dárdai Pál csapatának áll. Viszont a Mönchengladbach sincs egyszerű helyzetben, mert a következő körben a Bayern Münchennel játszik, amely egy győzelemmel bebiztosíthatná a bajnoki címét.

Huszti Szabolcs végig pályán volt az Eintracht Frankfurtban, amely hazai pályán nyert a hatodik Mainz ellen, amely még szintén nem tett le a negyedik hely megszerzéséről. Ugyanúgy 45 pontja van, mint a hetedik Schalkénak, tehát ez a duó is csak négy pontra van a Herthától, viszont mindkettő elveszítette a legutóbbi két bajnoki meccsét. A Frankfurt ezzel a győzelemmel négy pontra megközelítette a biztos bent maradást érő 15. helyet, amelyet jelenleg a Stuttgart birtokol.    

Bundesliga

31. forduló

Borussia Mönchengladbach–Hoffenheim 3–1

Eintracht Frankfurt–Mainz 2–1

Top 0