• Sport
Faktor

Egyetlen ütéssel öltek meg egy fiatal sportolót

Egyetlen ütés miatt halt meg Ausztráliában Cole Miller, aki tehetséges vízilabdázónak számított. Rengetegen emlékeztek meg a Twitteren a fiúról, aki mindössze 18 éves volt. Köztük magyar sportolók is.

Cole Miller (balra) 18 évet élt mindössze (Fotó: Cole Miller/Facebook)

Cole Miller (balra) 18 évet élt mindössze (Fotó: Cole Miller/Facebook)

Miller még január elején sétált hazafelé Brisbane-ben, amikor ketten rátámadtak, az egyikük hátulról tarkón ütötte. Emiatt Miller elesett, és olyan súlyos agyi sérülései lettek, hogy egy nappal később a szülei úgy döntöttek: az orvosok lekapcsolhatják az őt életben tartó gépről. Már nem lehetett megmenteni.

A rendőrség elfogta Daniel Jermaine Lee Maxwellt és Armstrong Renatát, utóbbi ütötte meg Millert. Ha bűnösnek találja őket a bíróság, akkor legalább 15 év börtönbüntetést kaphatnak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Miller nagyon szeretett volna bekerülni az ausztrál vízilabda-válogatott olimpiai keretébe, bátyjának ez négy évvel ezelőtt sikerült, sőt, ő volt a csapat legeredményesebb játékosa. A Twitteren rengetegen megemlékeztek Millerről (#CozziesOutForCole).

    „A cozzie kosztümöt jelent, ezért teszik ki, fotózzák le és posztolják sokan a szerelésüket. Ezzel állítanak neki emléket. A búcsúztatásán az egész szülővárosa zöldbe öltözött, másnap a temetésén is nagyon sokan voltak. Cole amúgy edzőmeccsen játszott az OSC-ben is, amikor Ausztráliába hívták a magyar csapatot, de nem voltak meg elegen” – mondta Katona Norbert a belgrádi Európa-bajnokság helyszínén az NSO-nak.

    Top 16