• Sport

Egyetlen francia játékos sem mondta le az Anglia elleni meccset

A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps felajánlotta a játékosainak, hogy aki akar, az otthon maradhat, nem kell Angliába utaznia meccset játszania. A 23 játékos közül egy sem fogadta el az ajánlatot, mindannyian ott lesznek holnap este a Wembleyben.

Fotó: Europress - Matthias Hangst/Getty Images

Fotó: Europress - Matthias Hangst/Getty Images

Ugyanez a 23 játékos volt nevezve a Németország elleni barátságos meccsre, a pénteki párizsi terrortámadásban több bomba is robbant, kettő a Stade de France mellett, amit meccs közben is lehetett hallani. Antoine Griezmann testvére ott volt a Bataclanban, neki sikerült elmenekülnie, Lassana Diarra unokatestvérét viszont lelőtték.

Szóba került, hogy nem rendezik meg a meccset, de végül nem törölték. Az angolok a tervek szerint szolidaritásból a francia zászló színeivel (piros, fehér és kék) fogják kivilágítani a Wembleyt a meccs alatt, a stadionon kívül felállított kivetítőkön pedig a franciák híres mottóját, a Liberté, Égalité, Fraternité (Szabadság, egyenlőség, testvériség) mutatják majd. A francia himnusz szövegét is kivetítik, hogy mindenki tudja énekelni, aki szeretné.

Az angol szövetség (FA) figyelmeztette a szurkolókat, hogy a szokásosnál hamarabb induljanak el a meccsre, mert óriási lesz a rendőri készültség. A mérkőzésre kimegy a gyerekeivel David Cameron brit miniszterelnök is.

Top 0