• Sport

Egyetlen csapat sem nyert még 50 meccset ilyen gyorsan

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) tegnapi játéknapján pályára lépett a Golden State Warriors, amelyen 102-92 nyert az Atlanta ellen. A Warriors ezzel megdöntötte a legendás 1995-96-os Chicago Bulls rekordját. A meccs legjobbja ezúttal is Stephen Curry volt.

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Soha, egyetlen csapat sem nyert olyan gyorsan 50 meccset az NBA alapszakaszában, mint a Golden State Warriors. Ehhez mindössze 55 mérkőzésre volt szüksége a kaliforniai csapatnak. Ez azt is jelenti, hogy jelenleg ők az NBA legjobb csapata, mérlegük 50-5, azaz csak minden 11. meccsüket vesztették el eddig.

Sokáig úgy tűnt, hogy a rekord nem fog összejönni, de a Stephen Curry vezette Golden State 23 pontos hátrányból tudott fordítani az Atlanta Hawks ellen, a végeredmény 102-92 volt. Az 50. győzelemmel az 1995-95-os Chicago Bulls rekordját sikerült megdönteni, de természetesen ez csak egy mérföldkő egy még nagyobb rekord felé vezető úton. A Michael Jordan vezette csapat akkor 72-10-es mérleggel zárta az alapszakaszt, amely sokáig megdönthetetlennek bizonyult. Ehhez került most egy lépéssel közelebb a Warriors, 27 meccsen négyszer kaphatnak ki, ha új csúcsot akarnak felállítani.

Az 50. győzelem nagyszerű, de igyekszünk nem eltelni és éhesek maradni, mert senki nem akar majd erről beszélni júniusban

- mondta Curry a meccs után.

A tavalyi év legjobbjának megválasztott kosaras a meccs első felében szenvedett, a harmadik negyedben már 70-47-re is vezetett a Hawks. Curry aztán végül 36 pontot dobott, és 10 ponttal nyerni tudott a Golden State.

Curry látványos mozdulatai a meccsen:

Érdekesség, hogy idén 45-0-ra áll a Golden State Warriors akkor, ha vezetnek a harmadik negyed végén. A Hawks sorozatban negyedik hazai meccsén kapott ki, erre 2007 áprilisa óta nem volt példa.

Top 0