• Külföld
Faktor

Antibiotikumot kapott ismeretlen betegségére a tinédzser, meghalt a kórházban

Az orvosok nem ismerték a fiú kórtörténetét, ezért kapott olyan gyógyszert, amire érzékeny lett.

A 15 éves Muhanad Alwardi édesapját látogatta meg az Egyesült Királyságban, Prestonban, amikor fájni kezdett a csípője jobboldala. A Royal Preston Kórházba került, ahol különféle gyógyszereket kapott, de szédülni kezdett és a feje is fájt, majd elájult és leállt a szíve.

Illusztráció.

Illusztráció.

Dr. Pijush Das gyerekorvos vizsgálta meg a fiút, aki elmondta, hogy intravénásan adtak neki folyadékot, penicillint, valamint morfiumot, mert akkora fájdalma volt. A tinit az ortopéd sebész is megvizsgálta a csípőfájdalom miatt. Az orvosok végül Tazocint adtak neki, amely egy erős antibiotikum, de allergiás sokkot kapott. Az első szívleállás után még tudtak beszélni vele, de a másodiknál már nem tudták megmenteni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Később kiderült, hogy Muhanad Alwardi sarlósejtes vérszegénységben szenvedett, de mivel Ománban élt, az orvosok nem kapták meg a fiú korábbi leleteit, így az apa beleegyezésével adták neki az új típusú gyógyszert. Feltehetően a korábban, otthonában szedett antibiotikumok tették olyan érzékennyé, hogy a kezelésbe Angliában belehalt – írja a Mirror.

    Kommentek:

    Top 16